Pellenc Maskiner

Pellenc-logga

Motorsågar

Inom detta segment har Pellenc 3 olika modeller. Motorsåg, stångkedjesåg och en handhållen ”pistol” såg.

Motorsågen C20 – som lämpar sig ytterst bra till beskärning och lättare avverkning är av ”top handle” modell. Detta innebär att greppen på sågen sitter tätt ihop ovanpå motorsågskroppen. Det helautomatiska kastskyddet och dubbel avtryckningsmekanismen gör att den även fungerar utmärkt för arborister.

Stångkedjesågen Selion – finns i 2 fasta längder, 130cm 180cm, och i 2 teleskopsmodeller, 150-200cm och 220-300 cm. Alla modeller är utrustade med det flexibla såghuvudet som går att vinkla i +90/-45 grader. Detta möjliggör både vertikal och horisontell kapning/beskärning t.o.m. vid foten av ett träd.

”Pistol sågen” M12 – är en handhållen såg för mindre beskärning där smidighet och åtkomligheten är viktiga faktorer. Den fungerar även utmärkt inom entreprenad. Med sitt medföljande hölster är den både lätt och smidig att bära med sig i alla arbetssituationer.

Alla Selion modeller är utrustade med Pellencs automatisk kedjespännare och en elektronisk oljepump för optimal oljeförbrukning.

 

Pellenc kedjesåg

Sekatör

I dagsläget har Pellenc 2 olika sekatörer i sitt produktsortiment. Lixion som är en sekventiell sekatör där bladet följer fingrets rörelse när man klipper. Treelion som är den senaste av Pellencs sekatörer har ett flertal inställningar. Man kan både ställa in öppningsgraden och om avtryckaren ska följa fingrets rörelse eller ej. Båda sekatörerna är kompatibla med alla Pellencs batterier med hjälp av en adapter. Treelion finns även i flera längder vilket underlättar beskärningen i olika höjder. Bladöppningen på Treelon är på hela 65 mm vilket ger en klipp diameter på 45 mm. På Lixion är bladöppningen 53 mm och klippdiametern 35 mm. Detta gör att arbetsbelastningen vid beskärning blir så skonsam som möjligt.

Speciellt framtagen för vinodlare har Lixion/Treelion sekatörer blivit kända för sin tillförlitlighet och anses idag vara riktmärket inom området för vinodling. Antalet nöjda kunder har stärkt Pellenc sekatörens image och gett den en allt större närvaro på marknaden, där den nu är ledande. Tack vare sekatörens klippkapacitet och det nya batteribältet både förenklas och förbättras dina arbetsförhållanden. Lixion/Treelion har utformats särskilt för beskärningsaktiviteter. Kompakt och lättast på marknaden och med en bladöppning på upp till 53 mm anpassar den sig perfekt till dina valda arbetsuppgifter.

Häcksax

Helion förbättrar dina arbetsförhållanden avsevärt genom sin låga vikt och smidighet. Tack vare den revolutionära motorn är Helion extremt lätt och väger endast 3 kg ink 63 cm blad. Genom användandet av en 4-hastighets väljarknapp kan du enkelt och smidigt anpassa ditt verktyg till det typ av snitt som krävs. Handtaget är vridbart på Universalmodellen vilket underlättar vid vertikalskärning /klippning. På stång och teleskopmodellerna kan man vrida huvudet för att få en så jämn toppskärning som möjligt. De olika bladen är utbytbara och passar till alla modeller. Bladen finns i längderna 27 – 75 cm.

Trimmer 2000

Excelion är ett unikt verktyg då det kombinerar en borste och en gräsklippare i ett: multifunktionshuvudet som utvecklats av Pellenc kan utan användning av verktyg monteras med Pellenc knivtråden som är tillverkad av hög resistent polyamid eller ett brett utbud av metallblad anpassade till dina specifika arbetsuppgifter. Två gånger lättare än de tyngsta bensindrivna brush cutters förenklar Excelion borstning och klippning i diken, på sluttningar eller i branta lutningar med sitt justerbara handtag, flexibla huvud och teleskopiska system. Du kan dessutom anpassa ditt verktyg till din kroppsform vilket ger dig bästa möjliga arbetskomfort. Pellencs exklusiva 4-hastighets väljarknapp gör anpassning till växtligheten lätt: låga hastigheter rekommenderas till exempel för kanter och stadsområden. Tyst, snabb och extremt lätt är Excelion utan tvekan den nya trimmern för proffs. I likhet med Pellencs övriga produkter använder Excelion Ultra Litium Batteriets ultrahöga kapacitetsteknologi och garanterar en drift fri från föroreningar och lukter, med snabb uppstart och ett rekord vad gäller mängden arbetsområden.

Lövblås

Den handhållna lövblåsen Airion är ett ultralätt professionellt verktyg på 2,6 kg. Då den är lätthanterlig, inte bildar någon gyroskopisk effekt och endast avger 80dB, är den ideal för arbete i bullerkänsliga områden. Airion är lätt och bekväm att greppa tack vare den nya generationen mjuk beläggning. Airion är otroligt välbalanserad och lutar naturligt mot marken för att ge användaren bättre komfort medan dess släta, rundade kontur främjar luftflödet. Airion har samma fördelar som en bensinmotor i termer av kraft och effekt, men du slipper problemen som är förknippade med användandet av bensinmotorer då den går på Pellencs Litiumjon Batterier och därför inte producerar CO2.